Om forfatteren


Hej friends!

Jeg hedder Luna Mørup. Jeg er 29 år gammel, og bor i Slagelse med min kone, Julie, og vores kat, Noir. Jeg har skrevet siden jeg var lille. Dengang var det mest i mine dagbøger, som jeg brugte flittigt, og senere hen skrev jeg egne teaterstykker (som dog sjældent blev opført...) For omkring 10 år siden, besluttede jeg mig for at tage mine skriverier lidt mere seriøst, og jeg har skrevet og skrevet, uden rigtigt at være tilfreds med resultatet. Efterhånden har jeg dog lært rigtigt meget, og derfor havde jeg endelig modet til at sende mit manuskript ind til et forlag. Det gav pote, og nu sidder jeg og venter spændt, på at min allerførste bog udkommer. Det betyder dog ikke, at jeg ikke allerede er gået i gang med at skrive noget nyt, for det er jeg skam. Jeg kan slet ikke lade være!

Jeg skriver mest ungdomsromaner, og det er også den type bøger, jeg bedst selv kan lide at læse. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg synes den der usikkerhed man har i de sene teenageår, er rigtigt fed at skrive om (og læse om). Der hvor man snart at voksen, men så alligevel ikke rigtigt. Kærlighed er også tit et stort emne i mine romaner. Især homoseksualitet går ofte igen, i de ting jeg skriver. Det er selv den verden jeg kender bedst, og derfor falder det mig naturligt, at skrive om det.

Da jeg går hjemme, på grund af psykisk sygdom, har jeg masser af tid til at skrive, og til at tænke på, hvad jeg, på et tidspunkt, gerne vil skrive. Men det er ikke det eneste jeg laver! Bøger og film er nogle af de ting jeg elsker allermest. At kunne fordybe sig i en god historie, om det så er ved at skrive den selv, læse den eller se den på Netflix. Det er rigtigt vigtigt for mig og min inspiration, at jeg hele tiden får nogle nye indtryk, på den ene eller anden måde.

Musik er en meget stor del af mit liv, og også af min skriveproces. Jeg kan bruge flere timer på, at finde den helt rigtige playlist eller den helt rigtige sang, som kan skabe den rigtige stemning, når jeg skriver. Stemninger er i det hele taget noget jeg går meget op i, og jeg forsøger så vidt muligt, at skabe den helt rette stemning omkring mig, når jeg skriver. Det kan være alt fra stearinlys, til regnvejrslyde eller bølgebrus. Jeg spiller selv guitar og synger, men har ikke taget det rigtigt seriøst i mange år. Da jeg var yngre, havde jeg dog mange drømme om at skrive sange og udgive musik. Jeg skriver stadig sange sommetider.

Jeg har ingen anden uddannelse end min studentereksamen, men jeg håber og tror på, at jeg en dag bliver klar nok i hovedet, til at kunne tage en videregående uddannelse. Min drøm er dog, at kunne leve af at skrive.

Selvom jeg kæmper med angst og depression, så nægter jeg at lade det blive min identitet. Jeg er ikke psykisk syg. Jeg har en psykisk sygdom. Det skal ikke være det folk kan huske, den dag jeg kradser af. Nul. Det er en stor del af min hverdag og mit liv, især i de rigtigt hårde perioder. Men jeg er så meget mere end det! Og jeg kunne aldrig, aldrig finde på at bruge min sygdom som undskyldning for mine (sommetider) dårlige beslutninger.
Jeg har en personlighed, og den er altså ikke bare "hende den psykisk syge" - Det er vigtigt for mig!

Kaffe, kolde øl og pizza med pepperoni, feta og pølser, er det bedste i hele verden! (og selvfølgelig min søde hustru!)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar